1 mei 2016

Utrechtse Heuvelrug: op pad tussen Rhenen en Veenendaal

Pim van Wamel vertelt u over de ontwikkeling van de Utrechtse Heuvelrug gedurende de afgelopen 185.000 jaar. De huidige klimaatdiscussie komt vrijwel zeker aan bod. Direct boeken?

 
 
S3130061 Utrechtse heuvelrug 5 nw lg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tijdens deze dag wandelen we naar diverse uitzichtpunten en bezoeken we de oude zandgroeve van Kwintelooijen en de Plantage Willem III. Uitgebreid komt de ontwikkeling van het landschap gedurende de afgelopen circa 185.000 jaar aan de orde. U krijgt inzicht in het ontstaan van de Utrechtse Heuvelrug, de Gelderse Vallei en de Betuwe.
 
Utrechtse heuvelrug 6 lang
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gedurende de Saale (=Riss) IJstijd werden de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei gevormd door enorme landijstongen die ons land destijds (= circa 185.000 – 130.000 jaar geleden)  bedekten. Landijsmassa’s stuwden de Utrechtse Heuvelrug op. De grote riviersystemen sneden de uiteinden van de glaciale stuwwallen af, met name gedurende de warme periode van de laatste 10.000 jaar.

Omdat het klimaat, met een afwisseling van glaciale (= koude) en interglaciale (=warme) perioden, hierbij een alles bepalende rol speelde, komt de huidige klimaatdiscussie vrijwel zeker ter sprake.
 
 S3130055 Utrechtse heuvelrug 3 lg
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

INFORMATIE

Datum: Zondag 1 mei 2016

Start: 10.00 uur - NS station Rhenen (parkeerplaats)

Begeleiding:  Dr. Pim van Wamel

Inschrijfgeld: €15 p.p.  

Aantal deelnemers: Minimaal 6 – maximaal 12

Bijzonderheden: Veldlunch zelf meenemen (niet inbegrepen in prijs)
Waterdicht stevig schoeisel aanbevolen

Vervoer: Eigen vervoer

 

 

Meer informatie?
Voor meer informatie kunt u via email contact opnemen met Annette Drexhage (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of telefonisch op 0343 51 13 19.

 

 
Belangstelling?

Heeft u wel belangstelling maar schikt de datum niet, of wilt u bijvoorbeeld met een eigen groep, klik dan hier.