Heeft u belangstelling voor één van de onderstaande reizen? Vul dan het belangstellingsformulier in. Wij houden u vervolgens op de hoogte als de reis opnieuw wordt georganiseerd.  

 

 

 

>REISVERSLAGEN

 

 

 

 
 

Het dispuut Proira van studentenvereniging Liber van de Vrije Universiteit vierde het weerzien na 30 jaar met een reünie op Schokland. Lees hier het verslag van de rondleiding op Schokland die Paul van Olm verzorgde. 

 

Zuidoost-Spanje oktober 2015
Een reisverslag in beeld 

Turkije: breuken, olivijn en nog véél meer
Een impressie van de Geo-reis Turkije 2015 
De Geo-reis naar Turkije van 1 tot 15 mei 2015 was de eerste reis van Georeizen naar Zuidwest Turkije en Centraal Anatolië. Naast geologie stond ook archeologie op het programma.


Sardinië juni 2014

Sardinië: een reis waarbij miljoenen jaren aardgeschiedenis werden beleefd. En de begeleiders Francien Braber en Paul van Olm deelden veel van hun kennis met de deelnemers. Een verslag van Anneke de Leeuw.
 
Johan Grootveld (tekst) en Hettie Simons (foto's) laten zien dat ook geologie om de hoek razend interessant kan zijn. 
 
Deels in de sneeuw.. Jan Gevers heeft een  fraai geillustreerde samenvatting gemaakt van deze reis.  
 
Joke van Diermen heeft een zeer uitgebreid en persoonlijk verslag gemaakt van alle avonturen en geologische bijzonderheden tussen Sahara en Middellandse Zee.   
 
Dat ook deelnemers met nauwelijks voorkennis van geologie kunnen genieten van een Georeis en een inspirerende samenvattingkunnen maken bewijst Margreet Krijnen.   
 
Bèr Peeters deelnemer aan deze Georeis olv Pieter Augustinus heeft met veel aandacht voor detail een mooie samenvattinggemaakt van deze 5-daagse reis in november. 
 
Ad Havermans heeft een fraai geillustreerde samenvatting van deze reis als PDF beschikbaar gesteld. Met veel aandacht voor de geologische bijzonderheden die zeer helder uiteen worden gezet. Hier vindt u zijn verhaal. 
 
De jubileumreis van Olaf Schuiling die in 2012 80 is geworden. Jelle Talma heeft een enthousiast verslag gemaakt van deze bijzondere gebeurtenis.
 
In februari 2012 vond er een Georeis plaats naar Oman o.l.v. prof.dr. Wiekert Visser met tevens de nodige aandacht voor cultuur toegelicht door dr. Corien Hoek. Hoe fantastisch het was kunt u lezen in het reisverslag gemaakt door Dick Zijlstra. 
 
Op 17 april leidden Jack Lanting en Hans Oude Nijhuis de deelnemers rond in de Domstad. Op deze plek vind u een kort verslag plus foto's. 
 
In 2010 en 2011 heeft Georeizen twee vrijwel identieke reizen georganiseerd naar Cost Rica. Van de reis uit 2011 is een uitgebreid verslag gemaakt (inclusief veel geologische achtergrondinformatie).
 
De geologische, sociaal geografische en fysisch geografische historie van Schokland toegelicht door drs. Paul van Olm. Aangevuld met een demonstratie van het olivijnproject in Kraggenbrug door prof. dr. Olaf Schuiling. Een kort verslag plus foto's.
 
In mei 2011 bezochten we Kreta. Eiland van bloemen, archeologie maar niet in het minst spectaculaire geologische verschijnselen. Onder leiding van de zeer enthousiaste Pim van Wamel.  
 
Juli 2011. Het werd weer eens tijd om de fantastische Rieskrater in Zuid-Duitsland te bezoeken en op fossielenjacht te gaan in Solnhofen.