21 mei 2017

De Utrechtse Heuvelrug: op pad tussen Rhenen en Veenendaal

Pim van Wamel vertelt u over de ontwikkeling van de Utrechtse Heuvelrug gedurende de afgelopen 185.000 jaar. De excursie is volgeboekt. U kunt zich aanmelden voor de wachtlijst 


 
 
S3130061 Utrechtse heuvelrug 5 nw lg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tijdens deze dag wandelen we naar diverse uitzichtpunten en bezoeken we de oude zandgroeve van Kwintelooijen en de Plantage Willem III. Uitgebreid komt de ontwikkeling van het landschap gedurende de afgelopen circa 185.000 jaar aan de orde. U krijgt inzicht in het ontstaan van de Utrechtse Heuvelrug, de Gelderse Vallei en de Betuwe.
 
Utrechtse heuvelrug 6 lang
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gedurende de Saale (=Riss) IJstijd werden de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei gevormd door enorme landijstongen die ons land destijds (= circa 185.000 – 130.000 jaar geleden)  bedekten. Landijsmassa’s stuwden de Utrechtse Heuvelrug op. De grote riviersystemen sneden de uiteinden van de glaciale stuwwallen af, met name gedurende de warme periode van de laatste 10.000 jaar.

Omdat het klimaat, met een afwisseling van glaciale (= koude) en interglaciale (=warme) perioden, hierbij een alles bepalende rol speelde, komt de huidige klimaatdiscussie vrijwel zeker ter sprake.
 
 S3130055 Utrechtse heuvelrug 3 lg
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

INFORMATIE

Datum: Zondag 21 mei 2017

Start: 10.00 uur - NS station Rhenen (parkeerplaats)

Begeleiding:  Dr. Pim van Wamel

Inschrijfgeld: €15 p.p.  

Aantal deelnemers: Minimaal 6 – maximaal 12

Bijzonderheden: Veldlunch zelf meenemen (niet inbegrepen in de prijs)
Waterdicht stevig schoeisel aanbevolen

Vervoer: Eigen vervoer

Let op! Graag op het deelnameformulier bij 'Opmerkingen' vermelden of u met de auto of de trein komt

 

Meer informatie?
Voor meer informatie kunt u via email contact opnemen met Annette Drexhage (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of telefonisch op 0343 51 13 19.

 

 
Belangstelling?

Heeft u wel belangstelling maar schikt de datum niet, of wilt u bijvoorbeeld met een eigen groep, klik dan hier.

 

Ontdek de wereld op een andere manier!

Georeizen bestaat uit enthousiaste professionals die hun passie weten om te zetten naar een unieke reiservaring. 

Wij zijn een stichting zonder winstoogmerk.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

.>NIEUWS

Individueel op pad in Zuidoost-Spanje

30-04-2017

Kaart wandelingen Zuidoost Spanje   Georeizen

Ga je graag individueel op pad? Georeizen heeft binnenkort een aantal routes voor je in Zuidoost-Spanje. Anne Fortuin, oud-geoloog, en Hans de Goeje, eigenaar van het Bitacorna appartementenhotel in Las Negras, hebben geologische wandelingen ontwikkeld in het prachtige Cabo de Gatagebied in Zuidoost-Spanje. Hierboven een overzicht van de geselecteerde waypoints. Kijk ook op Facebook.

Bericht uit Costa Rica van Pieter Dercksen

19-04-2017

Costa Rica - Vulkaan Poas actief in 2017

Gedurende de ‘Semana Santa’ is de Poás vulkaan weer in een fase van verhoogde activiteit. De vulkaan is altijd wel wat actief en als je het treft zijn er wat kleinere freatische uitbarstingen te zien. Nu is dat anders. Het park is gesloten en er zijn pluimen van 3km hoogte te zien geweest. Meer lezen? Kijk op Facebook.

Of heeft u belangstelling voor onze reis naar Panama /Costa Rica/Nicaragua

ENCI-Groeve Maastricht open voor publiek

9-04-2017

Op woensdag 12 april gaat de ENCI-Groeve in Maastricht open voor publiek. Spectaculair is het uitzichtplatform bij de trap met een uitzicht van 360 graden rond. 

De groeve is van 12 april tot 1 september dagelijks geopend van 8 tot 20 uur. Van 1 september tot 1 april is de groeve voor publiek geopend van 9 tot 17 uur.

Meer informatie? Kijk op Facebook.

.

.